zaterdag 6 maart 2010

Alles kitsch

Elke was jarig. Ze wordt stilaan oud... maar niettemin was het een reden om te feesten! Daarom ontvoerden we haar in (geblinddoekt en al) in een autorishaw naar Trichy stad, om er het hele weekend in een hotel te verblijven. Ons zwempartijtje viel in het water, figuurlijk dan, want alle hotels met zwembad waren volzet. We wilden ons weekend hier echter niet door verpesten en zochten een gezellig hotelletje in de binnenstad. Met succes!
Zonder de bewakers aan ons zijde en zonder auto trokken we er op uit. Het werd een weekend van veel wandelen, genieten, en ontspannen.

De zaterdagavond was er dan schoolfeest van onze goede vriend Kingsley. Het werd een halve marteling, om vijf uur en een half stil te zitten. We slaagden met glans. De directeur was tevreden. We mochten zelfs met hen op de foto.
De show was een echt pareltje, met schitterende kostuums en vreselijk moeilijke dansen. Eigenlijk is het best wel jammer dat de show zo lang duurde, want daardoor verloren we onze aandacht. Het was nochtans de moeite waard; de kinderen deden meer dan hun best.

Verder alles goed. De temperaturen stijgen nog steeds, en Prabha heeft ons voorspeld dat binnen een goede maand de stoom van de grond afkomt. Dat belooft!

Maandag trekken we naar Pondicherry voor de picknick met de leerkrachten en de directrice van de school. We kijken er alvast naar uit; misschien krijgen we dan wel de zee te zien!

Charlotte C moest noodgedwongen opgeven met de dansles. Het werd haar allemaal te veel, en ze moet nu ontzettend moeite doen om de dagen door te komen. Geen onnodige energieverspillende dingen dus. En dat hebben de zusters meer dan begrepen, want ze zijn strikt en heel erg consequent. Zelfs de koe mag niet gemolken worden. It takes too much of your energy.
Het is maar dat je het weet.

Onze didactisch alfabet is gelamineerd. De tweede set is al helemaal af, de derde set moet nog ingekleurd worden en daarna gelamineerd worden. Nog iets om af te werken en naar uit te zien... we zullen in elk geval aanwezig blijven in de school, zelfs als we weg zijn. Leuk, toch?

Jaya he, Jaya he, we drinken thee, olé olé!
Sjarlok, Cornelius en Elkeee

PS. Wist je dat sommige zusters zodanig wereldvreemd zijn dat ze niet weten hoe ze met camera's moeten werken? Het leverde enkele zeer grappige taferelen op, waarbij de tranen van onze wangen rolden. Vooral toen de zuster in kwestie verdedigend aanvoerde: alle camera's zijn anders...

1 opmerking: